Divolly & Markward

Vladimir Pavlovic i Marko Zivanovic  su u muzičkom svetu poznati kao Divolly & Markward, DJ/Producentski duo i pokretači #porngroove pokreta iz Beograda. Njihovo prvo veliko izdanje je bila traka “Ye Mele”, kolaboracija sa talentovanim duom Showbiz, koja je izdata 2015. godine za izdavačku kuću Void Records. Ubrzo zatim, stigla je prva podrska od strane velike DJ zvezde Fedde Le Granda, u njegovoj veoma slušanoj i poštovanoj radijskoj emisiji Darklight Sessions.

Ova činjenica je imala veliki uticaj da početkom 2016. godine, njihova traka “Manasseh” bude potpisana na etiketi Flamingo Recordings, čiji su vlasnici upravo Fedde Le Grand i internacionalna zvezda house muzike, Funkerman. Pesma se našla u setovima i radio emisijama velikih imena elektronske muzike poput Knife Party-a, Dannic-a, Sick Individuals-a i mnogih drugi.  Usledilo je izdanje “Bangalore”, podržano od strane holandskog dua Sunnery James & Ryan Marciano, na izdavačkoj kući Moganga Records, u vlasnitvu Gregor Salto-a, kao i izdanje “Batucada” na etiketi Marcus Schossow-a, Code Red, koja trenutno ima preko 100.000 slušanja na streaming servisu Spotify, kao i podršku od legenda house muzike Fedde Le Grand-a, koji je pesmu puštao na eventima poput Sensation White i Slam! Koningsdag i od strane Fatboy Slim-a koji je ovu pesmu puštao na festivalima kao sto su Tomorrowland, Kappa Futur Festivala ali i na najpoznatijoj radio stanici na svetu BBC Radio 1 u okviru event-a koji je organizovao legendarni Cafe Mambo na Ibizi.

Ovi uspesi rezultirali su pozivom za nastup na Amsterdam Dance Event-u, najvećem svetskom dešavanju u sferi elektronske muzike. Upravo tamo su potpisali dosadanja najveća izdanja u karijeri. Traka “Wicked”, koju je podržao u svojim setovima, kao i u svojoj radiskoj emisiji pionir house muzike David Guetta kao i traku “Zumba E”, u saradnji sa svetskom zvezdom Antoine Clamaran-om, koja se probila u top 10 listu najprodavanijih izdanja na svetski poznatoj internet prodavnici Beatport.

Takodje, imali su veliki broj nastupa u zemlji i regionu (Slovenija, Madjarska, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Bugarska), na festivalima kao što su Exit Festival, gde su delili binu sa najboljim didžejevima na svetu Dimitri Vegas-om & Like Mike-om, Sea Dance Festival, Serbia Wonderland, zajedno sa holandskom zvezdom Marco V i Belgrade Foam Fest sa svetskim zvezdama Sick Individuals.

Početak 2017. obelezio je remix za veliki svetski hit Ed Sheerana-a “Shape of You”, koji je puštan od strane najvećih zvezda elektronske muzike Hardwell, Afrojack, Sunnery James & Ryan Marciano i strimovan je preko 250.000 puta!

U maju 2017. godine izdali su prvu vokalnu pesmu pod nazivom „Take Me Now“ za svedsku izdavačku kuću BMD & Friends koja je bila premijerno puštena u Procotol Radio Show-u, koji vodi svetska zvezda Nicky Romero, a koja je za kratak vremenski rok dobila podršku od svetskih trance imena poput Cosmic Gate, Myon & Shane 54 i mnogih drugih!

Uspešnu 2017. Godinu  obeležio je i nastup u jednom od najboljih klubova u Evropi Top Hill, u Crnoj Gori gde su puštali pred više od 3000 ljudi i delili pult sa svetskim imenima Ummet Ozcan i Thomas Gold.

Najtraženiji DJ Duo u zemlji dolazi na Energija Festival 27. Jula!

Divolly & Markward social media: